Herfst!

Hola a tod@s,

En ja hoor, ook hier is het flink herfst aan het worden! Iets warmer dan bij jullie, maar het kanbest koud zijn - of ben ik nu al zo, zoals ze datmooi noemen,geacclimatiseerd? -en de dagen worden (zoals altijd te snel) korter. De mensen blijven vaker binnen, de terrasjes raken leger ende grond raakt bezaaid met blaadjes. En de zakdoekjes komen overal tevoorschijn. Een van mijnhuisgenotes isgeswitchtmet een andere (ook een Argentijnse), ze doet hier ook een stage in een ziekenhuis dichtbij en gebruikt de weekends om goedkoop naar steden alsRome en Parijs te vliegen (dat schijnt heel gewoon te zijn voor niet-Europeanen). In haar eentje, ze heeft geen laptop en telefoon; respect, dat zeker. En dan vind ik mezelf al flink... ;)

Vorige week hebben we ein-de-lijk weten uit te vogelen hoe de verwarming werkt. Tot dan had ik wel een kleintje op mijn kamer staan gelukkig. De huizen zijn echt gebouwd op warme zomers; goed doorwaaien doen ze ook in het najaar... We hebben sinds vandaag ook een nieuwe TV!! De ex-huisgenote heeft vorige week echt alles meegenomen, incl. meubels en bekraste pannetjes. Dus ben ik met een huisgenote een middag naar IKEA gegaan, inkopen doen. Dat hebben we goed gedaan; een hoop spul voor 15 euro each! En een vriendin van haar had een TV die ze kwijt moest, morgen even batterijen kopen voor de afstands en dan instellen en kijken maar! Gek eigenlijk, dat sommige dingen zo gewoon lijken tot je ze niet meer hebt. Okee, ik zit hier echt niet in het verre oosten, maar zo 'dicht bij huis' zijn al zoveel verschillen! Leuk om mee te maken, soms ook fijn omdat ik weet wat ik straks weer wél heb :)

Ik heb hier mijn draai nu wel gevonden. Erg fijn dat ik nu wat regelmaat heb (stage, spaanse lessen), en genoeg tijd overhou voor Adrià en andere mensen endingen. Ik maak goed gebruik van mijn sportschoolpas, heel leuk om te zien hoe ze hier spinningles geven bijvoorbeeld - stukken zwaarder dan die op de TU in Eindhoven! En dan op o.a. 'Catalaanse rock', wat ik vind klinken als derderangs punkbandjes (maar waar ze hier toch wel heeltrots op zijn). Moet wel zeggen dat mijn beeld van de Catalanen wat bijgesteld is; ik begon met vrienden en familie van Adrià, die heel vriendelijk en open zijn. Maar wat je soms op terrasjes en in winkels tegenkomt... Ze zijn lang niet altijd even vriendelijk en geduldig (vooral de vrouwen valt me op). Ik kan me nu wel een beetje beter voorstellen hoe immigranten zich voelen, kan zelfs beter plaatsen waarom sommigen ergens niet eens in wíllen burgeren. Maar hier zijn worden gratis Catalaanse lessen gegeven, denk dat ik daar in januari mee begin zodra mijn spaanse lessen afgelopen zijn (al is het alleen om de Catalaanse winkelbediendeseen keereen ... te laten ruiken).

Nou, ik laat het hier weer even bij (moet morgenookweer vroeg op)! Even een toelichting op de fotoserie trouwens:wat weekjes terug heb ik een vriendin op bezoek gehad, Anjanie, kort daarna (tot teleurstelling van Adrià :p) mijn zus Fee, enhetafgelopen weekend heb ik besloten dé heilige berg van Catalonië te bezoeken (Montserrat).Ik zou zeggen, enjoy en ik hoor natuurlijk graag van jullie!

Op 14 december kom ik trouwens 10 dagen naar Nederland (waar ik me stiekem toch wel erg opverheug). Voor kerst ben ik (de tickets zijn rond deze tijd niet te betalen of te krijgen)uitgenodigd bij Adrià's familie - 2,5 dagvol familiedus, ook gezellig!! - en oud en nieuwgaat ook zeker goedkomen hier.

Hasta la proxima!

papa

Leuk verhaal Elfi!
Als jij ook eens een boek ging schrijven, over hoe het is om als Nederlandse meid een half jaar in Catalonie te "acclimatiseren"?

Margriet

Super tof elf! Mooi verhaaltje weer!
Nog een hele mooie paar weekjes daar & tot snel weer! :D

Ciaociao! Xx

Elfi

Thanks :) Leuk idee paps, maar ik hou het voorlopig nog even bij mijn blog (misschien als ik jouw leeftijd heb? :P)

Tot over een paar weekjes lieverds!