Even een update

Lieve mensen!

Ik vind het weer eens tijd wordt om jullie op de hoogte te brengen van mijn leventje hier :)

Het is alweer zo'n 2 maanden geleden datwe na die hele fietsrit aankwamen in Spanje. De bladeren beginnen van de bomen te vallen (ja hier ook, haha) eniedereen zit weer een beetje in het normale ritme, en ik begin ook mijn draai hier wel te vinden.
Inmiddels ben ik begonnen met Spaanse lessen, en ik oefen zo nu en dan tijdens 'intercambios de lengua' (met andere mensen die Spaans of Engels sprekenen willen leren). Voor mijn stage had ik in het begin eigenlijk al opdrachten geformuleerd, maar via via ben ik in contact gekomen met een Nederlands bedrijfdie zich richt op 'E-Health', oftewel het psychisch online behandelen van mensen. Er bestaan al programma's voor mensen met een depressie, alcohol- en wiet- en medicijnverslaving, en er lagen plannen voor een cocaïnebehandeling maar dat was er nog niet van gekomen. Afgelopen vrijdag heb ik op Skype gepraat met een psychologe die veel met deze projecten bezig is, en uiteindelijk hebben we afgesproken dat ik de 'handleiding' in elkaar zet voor de cocaïnebehandeling, waar zij me in zal begeleiden(die handleiding is eigenlijk al alle stappen die komen op de website, met info en oefeningen voor de client en leuke plaatjes etc., die zijn behandelaar dan zo nu en dan met hem doorneemt en evalueert).Hetzal uiteindelijk door een aantal Nederlandse bedrijven (o.a. mijn 'oude' werkgever Novadic-Kentron) gebruikt gaan worden. Er zal veel tijd en energie in gaan zitten, maar ik vind het superleuk dat ik iets doe wat ook echt gebruikt gaat worden :)

Vorig weekendzijn we weernaar de Pyreneeen gegaan, ik en Adrià en een ander stelletje, we hebben een andere 'bergtop bewandeld' en zijn een middagpaddestoelen gaan jagen, zoals ze dat hier zoleukzeggen. De giftige/onbekende maar weggegooid, en de rest gekookt, heel lekker (maar voor mij de laatste keer want mijn buik is er nooit zo blij mee naderhand). Ik zet er zo wat foto's van op mijn blog.

Ik heb me inmiddels ingeschreven op delokalesportschool, welke 2 minutenvan mijvandaan zit(ideaal!) eneindelijk is het me geluktom alle papieren en bankrekeningen en nummertjes te regelen, om het fietsleensysteem Bicingte gaan gebruiken (er zijn vaste plekken waar je met een pasje een fiets kan 'lenen',). Erg slim bedacht en handig (zouden ze daar nooit aan hebben gedacht in Utrecht of Amsterdam??), aangezien de metro niet altijd de fijnste aansluiting heeft ende afstanden voor lopen soms wat te lang zijn.

Op 22 oktober word ik dus (alweer?) 23... Die ga ik 's avonds vieren met een etentje, samen met mijn moeder en zusje die dan ook aankomen, en de ouders van Adrià (en hij zelf natuurlijk). Over een paar dagen komt een vriendin deze kant op om o.a. haar vriendje te bezoeken, en tot en met mijn vertrek komt er zo nu en dan een zus of amiga hierheen. Heel leuk om gastvrouw te spelen en anderen een kijkje in mijn leven hier te geven...

Midden december kom ik 10 dagen naar Nederland, maar kerst en oud en nieuw zal ik toch echt wel in Barcelona gaan vieren!Ik heb het hier erg naar mijn zin, maar ik mis mijn thuis en familie en vrienden (en zelfs de echte herfst) soms best welerg. (Zou ook wat zijn als dat niet zo was, haha)

Nou, dat was hem wel weer, hoop dat jullie ook weer een beetje 'bij zijn'! ;)

Xx, liefs Elfi

Fee

Jaaaaaaaa tot snel!!!! En ik mis jou ook! xxx